kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Фритата ди паста
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
150 г | спагети |
1 | тиквичка |
6 | яйца |
250 г | краве сирене |
80 г | краве маслo |
1 с.л. (+ за поръсване) | маслиново масло |
1 връзка | див лук |
3-4 листа | пресен риган |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Спагетите се сваряват в подсолена вода за 10 минути и след това се отцеждат. Поръсват се с маслиновото масло, за да не се слепват.
- 2
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и се смесват с натрошеното сирене, ситно нарязаните пресен риган и див лук. След това се прибавят към пастата.
- 3
Тиквичката се нарязва на кубчета и се запържва в маслиновото масло и половината от кравето масло.
- 4
Прибавя се пастата и се пържи, докато стане хрупкава.
- 5
Омлетът се обръща с помощта на чиния. В тигана се слага останалото масло и омлетът се връща, за да се запържи и от другата страна.
- 6
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира, нарязан на триъгълници.