Хамбургер с телешко кюфте
Продукти (2 порции)
2 | телешки бургера Шеф месар |
сирене Чедър | |
2 | яйца |
20 г | масло |
2 | питки за бургери |
70 г | майонеза |
1 ч.л. | горчица |
1 ч.л. | барбекю сос |
2 | кисели краставички |
салата айсберг | |
1 | домат |
1 глава | червен лук |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
В загрят тиган се слага 1 с.л. маслиново масло K-Classic и телешките бургери Шеф месар. Готвят се 2-3 минути, след което се обръщат и върху всеки бургер се слага по един слайс сирене чедър. Тиганът се затваря с капак и бургерите се готвят така още 2-3 минути (докато чедърът се разтопи), след което се изваждат от тигана.
- 2
На тяхно място се чукват 2 яйца (по едно за всеки бургер) и се пържат до готовност. Махат се от тигана и се добавя маслото. След като се разтопи се слагат питките за бургер, разрязани на две, с вътрешната страна надолу и се запичат за 2-3 минути.
- 3
В купичка се смесват майонезата, горчицата, барбекю сосът и нарязаните на ситно кисели краставички. С така получения сос се намазва долната част на всяка питка. Отгоре се слага по едно парче салата айсберг, 2 филийки домат и няколко резена червен лук. След това се поставя телешкият бургер и накрая - пърженото яйце. Бургерите се похлупват с горната част на питката и са готови за сервиране.