kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Хлебчета с маслини и сушени домати
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 парчета)
220 г | брашно |
8 г | мая |
80 г | маслини (без костилки) |
60 г | сушени домати |
1 ч. л. | сол |
1 ч. л. | захар |
60 мл | зехтин |
олио за намазване |
Съвет
-
Това тесто може да се използва и за основа на пици.
Приготвяне
- 1
Маята се разтваря в около 100 мл вода и към нея се добавя захарта. Оставя се да престои 15 минути и се добавят брашното, солта и зехтинът. Замесва се гладко тесто.
- 2
Маслините и доматите се нарязват на ситно и се добавят към тестото, което се доомесва и се оставя да втасва на топло поне за 1 час. Слага се за около 5 часа в хладилник, изважда се и отново се размесва.
- 3
Ако се правят питки или хлебчета, тестото се сипва в намазнени силиконови формички. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна – от 15 до 70 минути, в зависимост от големината на формичките.