Хляб с гъби и сирене
Продукти (4 порции)
1 кръгъл хляб | |
400 г | печурки |
100 г | краве масло |
280 г | топени сирена |
3-4 стръка | пресен лук |
2 ч. л. | маково семе |
3-4 стръка | мащерка |
1 с. л. | краве масло за гъбите |
Приготвяне
- 1
Гъбите се обелват и се нарязват на тънко.
- 2
В тиган се загрява 1 с. л. масло и в него на два пъти се запържват гъбите. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.
- 3
Хлябът се разрязва на квадратчета, без да се достига до долната кора. Трябва да остане цял.
- 4
Маслото се разтопява и се смесва с нарязания наситно пресен лук и маковото семе.
- 5
Хлябът се поставя върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълни с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазва се с маслената смес и се завива във фолиото.
- 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.