Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хляб с гъби и сирене

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кръгъл хляб
400 г печурки
100 г краве масло
280 г топени сирена
3-4 стръка пресен лук
2 ч. л. маково семе
3-4 стръка мащерка
1 с. л. краве масло за гъбите

Приготвяне

    1

Гъбите се обелват и се нарязват на тънко.

    2

В тиган се загрява 1 с. л. масло и в него на два пъти се запържват гъбите. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.

    3

Хлябът се разрязва на квадратчета, без да се достига до долната кора. Трябва да остане цял.

    4

Маслото се разтопява и се смесва с нарязания наситно пресен лук и маковото семе.

    5

Хлябът се поставя върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълни с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазва се с маслената смес и се завива във фолиото.

    6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.