Хляб с кашкавал и сушени домати
Продукти (1 Порция)
400 г | брашно |
200 мл | прясно мляко |
1 | яйце |
3 с.л. | олио |
1 с.л. | захар |
2 ч.л. | суха мая |
1 1/4 ч.л. | сол |
За плънката:
150 г | кашкавал |
60 г | сушени домати в маслиново масло |
4 скилидки | чесън |
1 /3 връзка | пресен босилек |
Приготвяне
- 1
Млякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
- 2
В купа се сипва брашното, добавя се солта и се разбърква. В брашното се прави се кладенче, в което се наливат олиото и разтворената в мляко мая.
- 3
Чуква се и яйцето. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
- 4
Доматите се отцеждат и след това се наситняват.
- 5
Босилекът и чесънът се накълцват. Кашкавалът се настъргва. Всички продукти за плънката се смесват в купа.
- 6
Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, поръсва се с плънката.
- 7
Навива се на руло, като се започва в единия ъгъл и се завива към срещуположния.
- 8
Рулото се прехвърля в тава. С остър нож се прави прорез по дължина – започва се 2 см навътре от единия край и се завършва 2 см навътре от другия край.
- 9
Рулото се завива във формата на буквата S, краищата се подгъват навътре, така че разрезът да остане отгоре. Оставя се да втаса повторно.
- 10
Пече се 20 – 25 минути в загрята на 200° С фурна, с вентилатор.