kaufland.bg/recepti
Веган
Хрупкави филийки с праз и гъби
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
8 филии | ръжен хляб |
5 стръка | праз |
500 г | печурки |
1 скилидка | чесън |
2 стръка | мащерка |
80 мл | маслиново масло |
1 /2 ч.л. | лют червен пипер |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Празът се почиства, нарязва се на ситно и се пържи в половината от маслиновото масло. Посолява се. Когато омекне, се поръсва с червен пипер и се дърпа от котлона.
- 2
Печурките се обелват, почистват се от пънчетата, нарязват се на ситно и се запържват заедно с накълцания чесън в друг съд с останалото маслиново масло.
- 3
Ароматизират се с листенца мащерка, овкусяват се със сол и черен пипер.
- 4
Филиите се препичат на грил тиган от двете страни, докато станат хрупкави.
- 5
Върху всяка филийка се слага от гъбите и от праза.