Цветен хлебен пудинг
Продукти (6 порции)
150 г | кроасани |
100 г | сладък хляб бриош |
100 г | тостерен хляб |
400 мл | прясно мляко |
сладкарски бои: червено, зелено, жълто, синьо | |
80 г | стафиди |
4 | яйца |
400 г | бита сметана |
100 г | захар |
1 опаковка | ванилова захар |
пудра захар за поръсване |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 185 °C (вентилатор: 160 °C). Тавата на фурната се напълва около 1/3 с вода и се връща във фурната.
- 2
Кроасаните, сладкият хляб бриош и тостерният хляб се нарязват на кубчета и се разпределят в 4 купи. Млякото се разлива в четири купи и се оцветява в различните цветова. Стафидите и млякото се разпредялат, така че всяка купа с кубчета да бъде с различен цвят. Цветната смес се поставя в тавичката, в която ще се пече.
- 3
Останалото мляко се обърква с яйцата, захарта и сметаната и се добавя към сместа. Тавичката се поставя върху вече загрятата тава с водата във фурната, така, че наполовина да е във вода. Пече се около 45 минути. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар преди да се сервира.