kaufland.bg/recepti
Целувчени рингчета
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 парчета)
2 | белтъка |
2 щипки | сол |
2 пакетчета | ванилова захар |
130 г | пудра захар |
2 с.л. | царевично нишесте |
4 капки | лимонов сок |
няколко капки | сладкарска боя |
захарни перли за декорация |
Приготвяне
- 1
Белтъците се разбиват със солта и ваниловата захар. Постепенно се прибавят пудрата захар и царевичното нишесте, и бъркането продължава. Прибавя се лимоновият сок и боята и бъркането продължава докато сместа не се сгъсти толкова, че при махането на бъркалките, те да оставят връхчета.
- 2
Сместа се пълни в найлонов пош. Върху хартия за печене се шприцоват рингчета с диаметър около 6 см. Украсяват се със захарни перли и се сушат около два часа и половина на 80° C във фурна с вентилатор.
- 3
На готовите рингчета може да се върже конец и те да се използват както за похапване, така и за декорация.