Чили син карне
Продукти (4 порции)
200 г | ориз |
3 | червени чушки |
2 | моркова |
2 глави | лук |
1 скилидка | чесън |
2 | люти чушки |
царевица (1 консерва) | |
1 консерва | червен боб |
бял боб от консерва | |
3 с.л. | маслиново масло |
2 с.л. | доматено пюре |
800 г | пасирани домати |
1 с.л. | червен пипер |
2 броя | лайм |
1 връзка | кориандър |
400 г | веган сметана |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Оризът се приготвя според указанията на опаковката.
- 2
Чушките се измиват, почистват и нарязват на едри кубчета. Морковите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Лютата чушка се измива, почиства от семките и нарязва на ивици. Царевицата и бобът се отцеждат в гевгир и се изплакват с вода.
- 3
В тенджера се загрява маслиновото масло и в него се задушават лукът, чесънът, морковите и чушките. Добавя се доматеното пюре и се готви за кратко. Добавят се пасираните домати и се оставя да къкри около 10 минути. Прибавят се царевицата и бобът, и се готви още 10 минути. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
- 4
Лаймът се измива в гореща вода, подсушава се и се нарязва на филийки. Кориандърът се измива, подсушава и листата се накъсват. Чили син карне се сервира с веган сметана, резени лайм и кориандър.