kaufland.bg/recepti
Шишчета от пъстърва с гриловани зеленчуци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
1 | пъстърва |
1 | тиквичка |
1 | патладжан |
1 | връзка магданоз |
1 | цял чесън |
20 г | орехи |
50 мл | маслиново масло |
1 ч.л. | сух риган |
сол и червен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пъстървата се чисти, обезкостява и се реже на ленти. Овкусява се с риган, сол, черен пипер и зехтин. Получените ленти се нанизват на шишчета.
- 2
Зеленчуците се почисват и режат на големи ленти, след което се овкусяват със сол и зехтин.
- 3
После зеленчуците и рибените шишчета се пържат в грил тиган до готовност.
- 4
В блендер се поставят магданозът, орехите, зехтинът и малко сол и се пасират до получаването на гладко песто.
- 5
Готовите шишчета се гарнират с грилованите зеленчуци и магданозеното песто.