Шишчета с тофу и тиквички
Продукти (4 порции)
2 | малки тиквички |
500 г | тофу |
60 г | сушени домати в зехтин |
100 мл | сок от портокал |
1 с.л. | горчица |
Няколко нарязани листенца мащерка и иглички розмарин | |
Сол, прясно смлян пипер | |
100 г | сметана |
Малко градински кресон | |
Шишове за грил и грил тава (алуминиева) |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Тиквичките се измиват и почистват, след което заедно с 300 г тофу и доматите се нарязват на малки парченца. Портокаловият сок, горчицата, мащерката и розмаринът се смесват и се слагат да кипнат, готвят се, докато сместа не се сгъсти и не стане кремообразна. Слагат се сол и пипер.
- 2
Нарязаните тиквички, тофу и домати се нареждат на шиш и се поливат с портокаловата марина. Останалото тофу се нарязва на малки парченца и се пюрира със сметаната. Градинският кресон се нарязва и се подправя със сол и пипер.
- 3
Шишчетата се пекат в грил тава върху барбекюто и се сервират с приготвения сос, а по желание – и с хляб.