kaufland.bg/recepti
Шоколадов кекс с малини
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
200 г | черен шоколад |
150 г | масло |
100 г | захар |
50 г | кафява нерафинирана захар |
3 | яйца |
2 | ванилии |
100 г | брашно |
50 г | какао |
15-20 | малини |
Приготвяне
- 1
1. Шоколадът и маслото се разтопяват в купа на пара. След като се разтопи сместа, се оставя да се охлади. 1. В друга купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията за около 5 минути. Към сместа се добавя разтопеният шоколад. Бърка се до хомогенна смес. След това през сито се добавят брашното и какаото, добавя се 1 щипка сол и се бърка до получаването на малко по-течно тесто. 1. В тава се поставя хартия за печене и сместа се изсипва. Малините се подреждат отгоре и се пече в предварително загрята фурна на 180° С за около 30 минути.