Шоколадови гофрети
Продукти (2 порции)
100 г | черен шоколад K-Classic (50% какао) |
175 мл | мляко |
50 г | краве маслo |
50 г | захар |
125 г | пшенично брашно |
1 ч.л. | бакпулвер |
15 г | какао |
1 | щипка сол |
1 | яйце |
2 с.л. | шоколадови парченца |
150 г | прясна бита сметана K-Classic (30% масленост) |
1 | банан |
Съвет
-
Алтернативно, към бананите може да се добавят ягоди или вишни.
Приготвяне
- 1
Шоколадът се нарязва на едро и се смесва с млякото, маслото и захарта. Загрява се на среден огън, докато шоколадът се разтопи. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
- 2
Брашното, бакпулверът, какаото и солта се разбъркват. Добавят се шоколадовата смес и яйцето, и се разбърква с помощта на бъркалка. Добавят се шоколадовите капки. Сметаната се разбива.
- 3
Гофретникът се загрява предварително и ако е необходимо се намазва с мазнина. Гофретите се изпичат. Бананът се обелва и нарязва на резени. След като са готови, гофретите се поръсват с банан и се гарнират с битата сметана. Останалият шоколад се нарязва на едро и се поръсва върху гофретите преди да се сервират.