Щраусов стек с гъби и грах
Продукти (2 порции)
250 г | стек от щраусово месо |
70 г | гъби печурки |
70 г | грах от консерва |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | черен пипер |
5 мл | ябълков оцет |
2 скилидки | чесън |
20 г | краве маслo |
5 г | кориандър |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се слагат размразените стекове от щраус. Готвят се по 2-3 минути от всяка страна, след което се махат от котлона. Оставят се да починат няколко минути, след което се нарязват на парчета с ширина около 1 см.
- 2
В тигана се добавя 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се сипват нарязаните на филийки гъби. Овкусяват се със сол, черен пипер и оцет. Добавят се и 2 скилидки наситнен чесън. Разбърква се, след което се добавят маслото и грахът. Разбърква се отново и се готви 2-3 минути, до готовност на гъбите. Накрая се поръсва с наситнен кориандър и гарнитурата се маха от котлона.
- 3
Щраусовият стек се сервира поръсен с едра сол и гарнитурата от гъби и грах.