kaufland.bg/recepti
Ябълките на злата вещица
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | малки ябълки |
300 г | бял кувертюр |
1 бр. | желатин (лист) |
4 с.л. | ягодово сладко |
2 с.л. | сироп от френско грозде |
4 бр. | дървени шишчета |
Приготвяне
- 1
Ябълките се измиват и подсушават. Във всяка една от тях, в средата, се забива по едно дървено шишче.
- 2
Кувертюрът се нарязва на малки парченца, след което се разтопява в купа на водна баня. С помощта на лъжица всяка ябълка се полива с кувертюра от всички страни. Ябълките се оставят в хладилник за 30 минути.
- 3
В тенджера се разбъркват ягодовият мармалад и сиропът. След минута бъркане на котлона се добавя и желатинът. Сосът се оставя да изстине за 30 минути. Ябълките се поливат със соса и са готови за сервиране.