Ябълков щрудел
Продукти (6 порции)
6 бр. | ябълки |
1 пакет | кори за баница Брей! |
200 г | масло |
100 мл | животинска сметана K-Classic |
250 г | захар |
2 | лимона |
канела на вкус |
Приготвяне
- 1
Ябълките се обелват и нарязват на полумесеци. Накисват се във вода и лимон, за да не потъмнеят.
- 2
В тиган се слага половината захар, докато леко се разтопи. Добавят се подсушените ябълки и се бърка. След като започне да се образува карамел, добавяме маслото и продължаваме да бъркаме. Когато ябълките омекнат се маха от котлона.
- 3
Подреждат се 10 листа от корите, като обилно се намазва между всеки лист. Изсипва се от сместа по дължината на средата на корите. Завива се на руло и се затваря от всички страни с краищата на корите.
- 4
Рулото се поставя върху омаслена тава и се пече на 180С за около 30 минути или до готовност. Целта е да се получи хубав загар.
- 5
В тиган се поставя остатъкът от захарта и се готви до златисто. Добавя се сметаната и се бърка енергично до получаването на карамелен крем. Накрая се маха от котлона и се добавя масло. Бърка се, докато кремът поеме маслото.
- 6
Щруделът се сервира като се залива с тофи крема.