kaufland.bg/recepti
Без глутен
За вегетарианци
Японско желе от кафе
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 ч.ч. | вода |
1 ч.л. | разтворимо кафе |
2 ч.л. | агар-агар |
3 с.л. | захар |
1 /4 ч.ч. | сметана |
80 мл | кондензирано мляко |
Съвет
-
Без глутен
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без глутен.
Приготвяне
- 1
Водата заедно с кафето на гранули и захарта се загрява в тенджера. Разбърква се с агар-агара и се оставя да къкри според указанията на опаковката. Сваля се от котлона.
- 2
Кафето се изсипва в малка форма за хляб или друга квадратна форма, застлана с хартия за печене. Течността се оставя да стегне напълно в хладилник за поне 3 часа, докато се превърне в желе.
- 3
Желето от кафе се реже на кубчета с големина около 1,5 см.
- 4
Сметаната се смесва с кондензираното мляко. След това се изсипва част от желето в чаша и се сервира със сладкия крем.