Фабрика "Траки"
Само за първия месец след официалното й представяне на пазара, серията "Брей" реализира продажби на близо 750 хиляди продукта, сред които голям интерес предизвика именно лютеницата.
Тя е дело на Стайко Тодоров и неговият екип от консервната фабрика "Траки". Фабриката е разположена в сърцето на Горнотракийската низина и разполага със собствени обработваеми площи, и една от най-новите, и модерни бази в страната, в която се приготвя лютеницата, запазила любимия вкус на редица поколения. Ето какво ни разказа Стайко Тодоров:
Кога си казвате "Брей!"?
Винаги, когато резултатът надмине очакванията. Мисля, че сме успели да постигнем точно това с лютеницата "Брей".
Можете ли да ни опишете пътя на лютеницата "Брей!" от полето до филията хляб, както повече от нас като деца сме я похапвали?
Избираме най-качествените и добре узрели чушки и патладжани, след което ги изпичаме на място в нашата консервна фабрика. Разбира се, за да имаме през цялата година, ги съхраняваме при строго определени условия, така че да не спираме процеса на производство.
За да получим консистенция на домашно приготвена лютеница, всички зеленчуци се мелят на специална за целта машина. След като сме готови с изваряването и продукцията е минала вътрешен качествен контрол, преминаваме към етикетиране и продажба.
Кое е най-важното нещо, което трябва да знаем за едросмляната лютеница?
За приготвянето на едросмляната лютеница най-важният момент е приготвянето на основните съставки - чушките и патладжана да са изпечени и смлени на парчета, а не във вид на пюре. Тази технология ни позволява да запазим аромата на пушек и да запазим усещането на истинския продукт. В производството не пестим от чушки и не използваме нишесте и пюре от моркови, заместители, подсладители и консерванти. Научили сме се да работим безкомпромисно и всички продукти, които влагаме в производството й, са с високо качество.
Какви зеленчуци използвате за приготвянето на лютеницата "Брей!"? Има ли тайна съставка?
Използваме предимно печена червена капия, патладжан и доматено пюре, които са изцяло българско производство. А за тайната съставка - ако споделим, няма да бъде тайна, затова може да обобщим така – парченца любов и много старание.
Знаем, че лютеницата е създадена по дългогодишна семейна рецепта. На колко години е тя и чие дело е?
Основата рецепта е от майка ми, която я е научила от своята баба. Така постигаме уникално съчетание на вкус и качество, което напомня за онова време, когато, като деца, чакахме с нетърпение баба да ни намаже филия от прясно изварената в казана на двора лютеница. Този вкус, който ни връща в "добрите стари времена" на домашно приготвената лютеница се оценява от нашите клиенти и партньори.
Вие сте семейна компания. Oт кога си партнирате с Kaufland България и как се отрази на бизнеса ви това партньорство?
С Kaufland работим от няколко години. Доволни сме от партньорството, което изграждаме. Очакванията ни са да увеличим продажбите и да се развиваме заедно, защото това е пътят на модерната търговия, а ние сме подготвени за него.
Какъв е ключът към успешните бизнес взаимоотношения между Вашата компания и Kaufland България?
За нас равнопоставеното партньорство е ключът към съвместния ни успех в това начинание. Вярваме, че когато се говори конструктивно, нещата просто се получават. Всички други варианти не биха имали подобно бъдеще и успех.
Как контролирате качеството на продукцията?
В "Траки" прилагаме много строг входящ и изходящ контрол, който гарантира постоянно високо качество на готовата продукция. Притежаваме едно от най-високите нива на сертификация - IFS, ISO 22 000 :2005, както и изключително висока отговорност на всички нива в колектива. Кратките разстояния до суровините, които използваме и собствените обработваеми площи в близост до производствената ни база гарантират изключителната свежест и качество на нашите продукти.