Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Пуешки гърди: източник на белтъчини

Пуешките гърди са постно и крехко парче месо, получено от гръдния мускул на пуйката. Сочното им бяло месо е популярен избор за хората, които се грижат за здравето си, тъй като съдържа по-малко мазнини и калории в сравнение с други видове меса като говеждо или свинско.

Полезна информация

Пуешките гърди имат следните специални качества

Детайлно изображение на пуешки гърди

Пуешките гърди често се използват в кухнята заради хранителните стойности. Те са отличен източник на белтъчини и осигуряват важни хранителни вещества като ниацин, витамин B6, фосфор и селен. Пушките гърди са с ниско съдържание на мазнини и затова са подходящи са диета, при която се следи за теглото. Благодарение на текстурата и мекия си вкус може да се приготвят по различни начини, включително на скара, чрез пържене, задушаване, на пара и варене. Това ги прави универсална съставка за супи, сандвичи, салати и рап сандвичи.


Произход

Откъде произхождат пуешките гърди?

Пуйките първоначално идват от Северна Америка и са били използвани като източник на храна от местното население там. С европейската колонизация на Америка пуйките са внесени в Европа и други части на света.

Съвременното промишлено отглеждане на пуйки се е развило в много региони на света, включително в САЩ, Канада, Бразилия и Европа. Пуешките гърди са любима част от пуйката и обикновено се оценяват като постен и универсален месен продукт.


Сезон

Каква е сезонността на пуешките гърди?

Пуешките гърди са птиче месо и обикновено се предлагат в магазините през цялата година. За разлика от някои сезонни продукти пуешките гърди нямат специфичен сезон, тъй като пуешкото месо се отглежда, преработва и продава през цялата година поради голямото търсене.

В някои региони е възможно да има сезонни колебания в наличността на птичи продукти поради сезонното търсене или селскостопанските практики.

Нашите оферти 

Валидни от 18.11.2024 до 24.11.2024


Употреба и съхранение

За какво се използват пуешките гърди и как се съхраняват?

Пуешките гърди са универсална и важна съставка в различни ястия, независимо дали са пържени на тиган, печени на фурна или овкусени с различни подправки и сосове. Панирани котлети, пържени цели или нарязани филета за салати, рап сандвичи, такос или ястия на тиган – универсалните пуешки гърди са популярен избор в кухнята.

Най-добре е да се съхраняват в хладилник при температура от 0 до 4 градуса по Целзий в херметически затворен найлонов плик или съд. Пресните пуешки гърди е необходимо да се консумират в рамките на 1-2 дни след закупуването или приготвянето им. За да се запазят пуешките гърди за по-дълго време, може да се замразят, за предпочитане в подходящи торбички или съдове за замразяване.


Съставки

Ето какво съдържат пуешките гърди

Пуешките гърди са здравословен източник на месо и подходяща съставка за балансирано хранене. Характеризират се с ниско съдържание на мазнини, богати са на висококачествени белтъчини и имат много хранителни вещества, като например витамин B3 (нацин), витамин B6, фосфор и селен. Освен това пуешките гърди са с ниско съдържание на калории и холестерол и съдържат полезни мастни киселини, като например Омега-3.

Хранителни стойности за 100 g
 

Калории: 105 kcal

Въглехидрати: 0 g

Белтъчини: 24,1 g

Мазнини: 1 g

Витамини за 100 g

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,05 mg

Витамин В2: 0,08 mg

Витамин В6: 0,46 mg

Витамин С: 0 mg

Витамин Е: 0,9 mg

 

Минерали за 100 g

 

Калций: 13 mg

Желязо: 1 mg

Калий: 333 mg

Магнезий: 20 mg

Натрий: 46 mg