Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Свински котлет – вкусно, хранително месо

Свинският котлет се намира вляво и вдясно от гръбначния стълб зад гърба на прасето. Нарича се още пържола и се простира до задния крак. От котлетите се изрязват различни парчета месо, всяко от които с различно наименование.

Полезна информация

Свинските котлети притежават следните специални характеристики

Детайлно изображение на свински котлети

Свинският котлет се прави от месото от предния до задния бут. От предните части на месото се изрязват вратни котлети, от средните – котлети от ребрата, а от задните – котлети от гръбнака или филе. Котлетите от рибицата са много крехки и без кости. Месото от средната част е по-мраморирано, поради което е по-сочно и ароматно.

Вратните котлети имат малка кост от около три сантиметра и са покрити с мазнина, поради което месото е малко по-вкусно и сочно от шийните котлети. Често котлетите се предлагат вече мариновани. След това се подправят с червен пипер, чесън, сол, черен пипер и олио.


Произход

Откъде произхождат свинските котлети?

Домашната свиня произхожда от опитомената свиня от Близкия изток, която е пренесена в Европа преди около 8500 години.


Сезон

Кога е сезонът на свинските котлети?

Свинският котлет се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 18.11.2024 до 24.11.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използват свинските котлети и как се съхраняват?

Детайлно изображение на свински котлети

Котлетът може да се приготви по различни начини: може да се пържи на тиган за две минути и половина или да се запържи за кратко и след това да се изпече във фурната за 17 минути. Можем също така да го изпечем на скара. Ако натъркаме котлетите със сол преди готвене се получава хрупкава коричка. След това ги мариноваме, за да се овкусят добре. На следващ етап свинският котлет може да се панира с брашно, яйце и сметана, както и галета. След това може да се сготви.

Как да съхраняваме свинските котлети?

Пресните свински котлети може да се съхраняват у дома в хладилник до три дни. Най-добрият начин да направите това е да извадите котлетите от опаковката, да ги покриете и да ги поставите върху чиния в хладилник при температура от 2 до 4 градуса. Друг вариант е да ги замразите; така ще се запазят в продължение на шест месеца. Замразените котлети се размразяват бавно за една нощ в хладилника.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим със свински котлети


Съставки

Какво съдържат свинските котлети?

Свинските котлети съдържат минерали и важни витамини като В1, който спомага енергийния метаболизъм в клетките.

Хранителна стойност
 

ккал: 210 ккал

Въглехидрати: 0,01 гр

Протеини: 28,5 гр

Мазнини: 10,67 гр

Витамини

 

Витамин А: 0,03 µg

Витамин B1: 0,79 мг

Витамин В2: 0,25 мг

Витамин В6: 0,51 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,52 мг

 

Минерали

 

Калций: 15 мг

Желязо: 2,38 мг

Калий: 341 мг

Магнезий: 29 мг

Натрий: 223 мг