Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Овкусена свинска кайма – за хляб

Думата за кайма на долнонемски означава „смляно свинско месо без сланина“. Различните синоними на овкусената свинска кайма са широко известни – бива наричана още смляно или мляно месо.

Полезна информация

Овкусената свинска кайма притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на овкусена свинска кайма

Овкусената свинска кайма се нарича смляното и подправено свинско месо. Овкусената свинска кайма се приравнява към каймата, тъй като и двете са без мазнина и първоначално не съдържат други съставки. Овкусената свинска кайма може да се консумира сурова върху хляб или хлебче. Тя е не само вкусна, но и много полезна, защото е с високо съдържание на витамин В3, т.е. ниацин, който е важен за много метаболитни процеси. Овкусената свинска кайма вероятно е приготвена за пръв през 1903 г. в гостилница в Берлин.


Произход

Откъде произхожда овкусената свинска кайма?

Домашната свиня произхожда от опитомената свиня от Близкия изток, която е пренесена в Европа преди около 8500 години. 


Сезон

Кога е сезонът на овкусената свинска кайма?

Овкусената свинска кайма се предлага през цялата година.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 18.11.2024 до 24.11.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва овкусената свинска кайма и как се съхранява?

Детайлно изображение на овкусена свинска кайма

Овкусената свинска кайма е предназначена за консумация в суров вид, заедно с хляб или кифлички. Тя съдържа само сол, лук и подправки. Овкусената свинска кайма за пържене се етикетира отделно. Овкусената свинска кайма може да се консервира под формата на метвурст – силно подправен и пушен суров колбас с ароматен вкус. Овкусената свинска кайма се съдържа и в тюрингския братвурст. 

Ето как да съхраняваме овкусената свинска кайма

Суровата свинска кайма трябва да се консумира в същия ден. Когато е замразена, може да се съхранява във фризера в продължение на три месеца. Независимо дали купувате прясна овкусена свинска кайма или посягате към пакетирани продукти: във всички случаи трябва да обърнете внимание на срока на годност за консумация. Ако не сте напълно сигурни, по-добре е да запържите каймата за достатъчно дълго време или да я приготвите под формата на малки кюфтета, за да се унищожат бактериите.


Рецепти

Ето какво можем да приготвим с овкусена свинска кайма


Съставки

Какво съдържа овкусената свинска кайма?

Овкусената свинска кайма съдържа минерали и витамини от група В, които са жизненоважни за организма.

Хранителна стойност
 

ккал: 276 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 19 гр

Мазнини: 22,5 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,71 мг

Витамин В2: 0,19 мг

Витамин В6: 0,43 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,47 мг

 

Минерали

 

Калций: 7 мг

Желязо: 1,19 мг

Калий: 442 мг

Магнезий: 28 мг

Натрий: 80 мг