Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

Агнешко филе – вкусно на скара

Агнешкото филе е филе от много млади животни и се характеризира преди всичко с отлични разфасовки и изключително апетитно месо. Тъй като агнешкото филе има своеобразен и интензивен вкус, то не се харесва на всички.

Полезна информация

Агнешкото филе притежава следните специални характеристики

Детайлно изображение на агнешко филе

Агнешкото филе е доста крехко, но все пак не е толкова популярно сред някои хора заради своя леко особен привкус. С няколко съвета за приготвяне обаче агнешкото филе може да се приготви много сполучливо на скара или в тиган с марината от билки и подправки. Важно е да не излагате филето на топлина твърде дълго, защото в противен случай то бързо ще загуби соковете си и ще стане сухо.


Произход

Откъде произхожда агнешкото филе?

Агнешкото филе – прясно или замразено – често идва от Нова Зеландия. Част от вноса идва също и от следните държави:

  • Великобритания
  • Франция
  • Люксембург
  • Ирландия
  • Австралия

Сезон

Кога е сезонът на агнешкото филе?

Агнешкото филе може да се намери през цялата година, независимо дали прясно или замразено. Най-голямото предлагане е около Великденските празници.

Нашите предложения за месни продукти

Валидни от 18.11.2024 до 24.11.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва агнешкото филе и как се съхранява?

Детайлно изображение на агнешко филе

Агнешкото филе е доста апетитно на грил и особено добре се подправя с розмарин и чесън. Подходящи са и маринати, приготвени от оцет, мътеница и бяло или червено вино. Можем също така да оставим месото в билкова марината за известно време, достатъчно, за да попие аромат на билки и подправки. Когато месото е на скарата, трябва да внимаваме да не се нагорещи прекалено много. Времето за готвене е между седем до десет минути. Основната температура за розовото месо е 60 градуса, готви се до 70 градуса. Прясното агнешко месо трябва да се съхранява в хладилник при температура 4 градуса след закупуването му. По този начин може да се съхранява до три дни. В хладилника трябва да е добре покрито. Можем също да го замразим.


Рецепти

Какво можем да приготвим с агнешко филе?


Съставки

Какво съдържа агнешкото филе?

Агнешкото филе съдържа много хранителни вещества. Също така, това крехко месо съдържа и протеини, желязо, цинк и витамини от група В. За разлика от агнешките котлети, агнешкото филе е с по-ниско съдържание на мазнини.

Хранителна стойност
 

ккал: 112 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Протеини: 20,4 гр

Мазнини: 3,4 гр

Витамини

 

Витамин А: 0 µg

Витамин B1: 0,18 мг

Витамин В2: 0,25 мг

Витамин В6: 0,2 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,4 мг

 

Минерали

 

Калций: 12 мг

Желязо: 1,8 мг

Калий: 289 мг

Магнезий: 19 мг

Натрий: 94 мг