Маслена бисквита – класическата бисквита
Маслената бисквита е класика на рафта за бисквити. Едва ли има държава по света, в която да не е известна. Маслената бисквита е правоъгълна, с малки зъбчета отстрани, произведена е от пшенично брашно и се състои от най-малко 10% масло.
Маслените бисквити имат следните специални качества
Маслените бисквити могат да се приготвят от различни видове тесто, обикновено от твърдо бисквитено тесто или от пат бризе. 100 грама маслени бисквити съдържат около 450 килокалории, както и мазнини, протеини, въглехидрати, желязо, магнезий, натрий и калий. От друга страна в тях няма почти никакви витамини.
Откъде произхождат маслените бисквити?
Първата маслена бисквита е направена във Франция през 1886 г.
Каква е сезонността на маслените бисквити?
Маслената бисквита е продукт, който се предлага през цялата година.
За какво може да се използват маслените бисквити и как се съхраняват?
Маслената бисквита може да се консумира самостоятелно като хапка или да се използва като съставка в различни сладкиши. Класически десерт от маслени бисквити е така нареченото „студено куче“. Това е десерт с шоколадова глазура, състоящ се от няколко слоя бисквити.
Как да съхраняваме маслената бисквита
Маслените бисквити се съхраняват най-добре на хладно и сухо място до употребата им. Опаковката трябва да се отваря едва преди консумацията. Годността е сравнително дълга, но трябва да се спазва посоченият на опаковката срок. След отваряне на опаковката е най-добре бисквитите да се съхраняват в херметически затворен съд.
Ето какво се съдържа в маслените бисквити
В маслените бисквити се съдържат много калций, магнезий и желязо.
ккал: 422 ккал
Въглехидрати: 75 г
Протеини: 8 г
Мазнини: 10 г
Витамин А: 135 µg
Витамин B1: 0,04 мг
Витамин B2: 0,09 мг
Витамин B6: 0,08 мг
Витамин С: 0 мг
Витамин Е: 0,8 мг
Калций: 47 мг
Желязо: 1,8 мг
Калий: 139 мг
Магнезий: 23 мг
Натрий: 387 мг