Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали

За да готвиш любимите си български рецепти с вкус, който те връща, ние от Kaufland ти предлагаме богат избор от над 6000 родни продукта. С гарантирано качество от български производители.


Родният вкус е изпечена до златисто баница

Ето я – така хрупкава, както може да я направи само баба. И така добре изпечена до златисто, че направо грее като слънце от тавата! Способна е да събере всяко семейство и е пълна с какви ли не късмети.

Където другите виждат само продукти, ние – българите, виждаме скъп спомен. Наслади се на родния вкус с избор от над 6000 качествени родни продукта от Kaufland.

Необходими продукти (за 4 порции)

 

                    4 яйца
                    300 г кисело мляко
                    1 ч.л. бакпулвер
                    1 пакет точени кори
                    1 /2 ч.ч. олио
                    400 г краве сирене

Начин на приготвяне

 

Яйцата се чукват в дълбока купа и се разбиват с вилица. Към тях се прибавят киселото мляко и бакпулверът и всичко се разбърква добре.

Точените кори се разстилат. Най-горната кора се намазва с 1 с.л. олио. Добавят се 3-4 с.л. от сместа с яйцата и киселото мляко. Отгоре се поръсва със 70 г натрошено сирене и се завива на руло заедно със следващата кора отдолу (навиват се по две кори наведнъж). Така завитата кора се слага в средата на голяма намазнена кръгла тава. Повтаря се, докато се употребят всички кори.

Подредените кори в тавата се намазват с 1 с.л. олио и се заливат с останалата част от сместа с яйцата и киселото мляко. Баницата се пече в загрята на 180 °С фурна 30-40 минути.


Родният вкус е рецептата на баба за мусака

Ей, как ухае... Ето как мама ти сервира най-хубавото парче с най-много заливка и всички искате още и още. Брей! Не спря да се вдига пара, а половината тава вече я няма...

Където другите виждат само продукти, ние – българите, виждаме скъп спомен. Наслади се на вкуса от детството с избор от над 6000 качествени родни продукта от Kaufland.

Необходими продукти (за 10 порции)

 

500 гр кайма
1 кг картофи
2 бр лук
2 бр домати
400 г кисело мляко
2 бр яйца
100 гр кашкавал
сол на вкус
5 с.л. брашно
1 к. ч. олио
червен пипер на вкус
чубрица на вкус

Начин на приготвяне

 

Картофите се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът (1 глава) се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото (1 с.л.) до омекване. Прибавя се каймата и се пържи, докато се позлати. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз и подправките и се оставя да къкри още няколко минути.

Сместа се прибавя към картофите и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането й. 

Киселото мляко се разбива с яйцата и се добавя брашното. Бърка се до хомогенна смес и се добавя солта (количеството зависи от вкуса). Мусаката се полива със заливката и се връща във фурната за още 10-15 минути, за да се допече.


Родният вкус е вечната класика – Шопска салата

Ето я нашата гордост! Става ти така българско от нея! Тя безспорно е началото на всяка уважваща себе си вечеря. Иде ти да забучиш с вилицата оттук, оттук и оттам. Иии... ето как цялата купа замина...

Където другите виждат само продукти, ние – българите, виждаме скъп спомен. Върни се у дома с избор от над 6000 качествени родни продукта от Kaufland.

Необходими продукти (за 4 порции)

 

200 г краве сирене
2 глави червен лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 краставици
2 домата
1 връзка магданоз
сол на вкус
100 мл олио
20 мл червен винен оцет

Начин на приготвяне

 

Зелените и червените чушки се почистват от семките. Намазват с част от олиото, посоляват се и се пекат на грил тиган. Нарязват се.

Доматите и краставиците се нарязват на едри парчета, а лукът на шайби. Поръсват се с наситнения магданоз, овкусяват се със сол, останолото олио и оцета.

Добавят се печените чушки. Разбърква се. Салатата се сервира с натрошеното или настъргано на едро ренде сирене.


Още традиционни рецепти


Производитeли на родния вкус

С отрудени лица, напукани ръце и благи сърца, българските производители минават през безброй препятствия, за да доставят на нашите маси добра родна храна всеки ден. Ти можеш да ги подкрепиш, като избереш българското.