Запретни ръкави за чудни великденски вкусотии
Предизвикай себе си и тази година приготви домашен козунак. Ако ти се вижда много сложно, опитай с бисквити във формата на зайче, които децата да декорират. Фен си на соленото? Имаме предложения както за вкусна дроб сарма, така и за сочно агнешко. Вдъхнови се от нашите празнични рецепти и се подготви за вкусен Великден.
Рецепти с агнешко месо
Топящо се в устата крехко агнешко… Прясно изпечен хляб, напоен богато със сосовете от месото… Добрата великденска храна е чисто удоволствие. Подбрахме вкусни рецепти с агнешко, подходящи и за абсолютно начинаещи в кухнята.
Агнешко и дроба сарма? О, да!
Зелена салата, свежи червени репички, сварени шарени яйчица, дъхав козунак. Кой не обича това време от годината и прекрасните му благинки! Фен на доброто празнично похапване е и шеф Владимир Тодоров, който приготви специално за нас превъзходно агнешко и дроб сарма. Процесът на приготвяне можеш да проследиш във видеото, а цялата рецепта можеш да видиш и след като натиснеш черния бутон по-долу.
Козунак на конци – мисията възможна
Помниш ли как преди години майка ти пускаше всички възможни печки, затваряше всички врати, увиваше тенджерата, в която втасва козуначеното тесто, с дебели пуловери, за да може поне тази година да й се получи козунакът?
Тънкостите около приготвянето на козунаците не са една или две, но от опит знаем – не е нужно да живееш в сауна, за да получиш така мечтаните конци. От голямо значение е силата на брашното, което използваш, но още по-важно е търпението. Защото козунакът има нужда от време, за да се превърне в онази невероятна наслада за сетивата.
Разгледай нашите рецепти и запрятай ръкави! Помисли сме и за начинаещите в дебрите на кулинарията, като събрахме на едно място основните стъпки за приготвянето на козунак.
Великденски сладкиши
Вкусните печива са удоволствие не само за небцето, но и за сърцето. Ето защо внимателно подбрахме рецепти, подходящи за всеки и идеални за приготвяне с малките помощници. В нашите хипермаркети ще откриеш голям избор от съдове за печене, резци за курабии или форми за кекс. Не чакай. Готви и се наслади ;)
Превърни сухия козунак в изключителен десерт
Понасъбрал ти се е козунак, а никой не го обича когато поизсъхне и стане по-твърд. Имаме решение и за такива ситуации. Преобрази го във вкусна торта или го изпържи с канела, мляко и яйца – какво по-чудесно от сладки пържени филийки за закуска.